maler_zubehoerAtelier og galleri indrettet i gammel Rudkøbing-butik

Jeppe Budtz fra Rudkøbing har malet hele sit liv og har nu realiseret en gammel drøm
RUDKØBING: I al beskedenhed har Jeppe Butz som er rundet de 59 år åbnet sit eget atelier og galleri i stueetagen på Østergade hvor der før har ligget en Synoptikbutik.
Drømmen om at åbne sit eget galleri er endelig gået i opfyldelse.Han har indrettet sig med en ældre købmandsdisk som staffeli og farvestrålende billeder i alle størrelser på de hvide vægge. Butiksvinduet prydes af en gammel barberdisk med marmorplade og facetslebne spejle, som danner baggrund for hans malerier.

Jeppe Budtz har ikke en egentlig kunstnerisk uddannelse, men har malet hele livet. Grunden til at han fik lysten til at male var fordi han og en kunstnerven tog på en inspirationstur til langeland. På daværende tidspunkt var han kun 20 år. Kunsten blev ikke hans levevej, selv om ambitionerne var til det. Han blev uddannet skov- og landskabsinge-niør og er også merkonom i markedsføring.Han har i mange år arbejdet på Sjælland, dels med skovbrug på forskellige godser, dels inden for det offentlige med ansvar for miljø og naturpleje, men han har også fungeret som virksomhedskonsulent.Desuden har han en overgang været skovfoged på Æbelø nord for Fyn. I alle årene har han haft venner og bekendte i Rudkøbing, og han er kommet meget på Langeland. Derfor faldt valget på den gamle købstad, da han for nogle år siden trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Nu har Jeppe Budtz besluttet sig for at give maleriet en chance, indtil han kan gå på efterløn til efteråret. - Men hvis det går godt, fortsætter jeg i stedet for at gå på efterløn, siger Jeppe Budtz.

Naturen i maleriet.
Han maler både oliemalerier og akvareller, og hans mange års arbejde med naturen fornægter sig ikke i hans motivvalg. Himmel, hav og jord går igen og igen i mange af de billeder han maler på både lærred og plade. De billeder som JB malede og udstillede på Sjælland kan langelænderne nu glæde sig over nu hvor han har fået indrettet sig i sit nye atelier i Østergade. Da han boede på Sjælland fik han også solgt mange af sine væker og det håber han også langelænderne får glæde af. mens han boede på Sjælland han Jeppe Budtz udstillede en del, mens han boede på Sjælland, og han har også solgt mange værker. Foreløbig har han fået pæn respons fra de, der allerede har nået at besøge hans lille galleri. Jeg synes jo selv, jeg laver gode billeder, og det glæder mig, hver gang andre også synes det, siger Jeppe Budtz.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood