Connies verden

Når man kommer til foden af Tranekær slot kan man kun lige ane et faldefærdigt skilt hvor der står "Connies hatte og smykker". Hvis man er vant til at der er neonskrigende reklameskilte og larmende gader med alskens ting og sager vil man blive henført til en helt anden tidsalder når man kommer ind i Connies lille hatte og smykkebutik i Tranekær.
Det er som om tiden er gået i stå.
En knirkende indgangsdør og en smilende Connie med pænt opsat hår modtager en med et dejlig varmt håndtryk ,som bliver siddende i hånden længe efter at man har sluppet taget i hende. Det er en helt anden verden som går een i møde. Et glas rosé vin står i et glas og ved siden af en tallerken med småkager. Det er som om at verden står stille og alt andet er holdt op med at eksisterer og alle ens sanser arbejder på højtryk for at indsnuse alt hvad der er omkring een.
Connie vender tilbage i historien da hun og hendes mand kom til øen for 30 år siden, hvor de var de første fremmede der kom til byen og hurtigt blev accepteret af byens borgere. Dengang greven solgte ud af slottets huse og alle enkerne fik hver deres lille hus og om alle de vidunderlige mennesker der besøgte butikken i årenes løb.
Hele verden er kommet til mig. Den første hat solgte jeg til en fin dame fra Paris. Hun blev ved med at holde kontakten ved lige, de blev inviteret til Paris, men der var hele tiden noget med butikken og det blev aldrig til noget.
Hun har også en støvet læderindbundet gæstebog med guldindskrift med besøg fra hele verden .
Flere er vendt tilbage med års mellemrum, for Connies butik er ikke
bare en sædvanlig souvenierbutik som alle de andre, det er en oplevelse som man ønsker at gentage år efter år.
Butikken er indrettet i den ene ende af en gammel hønsehus somstadig tilhøre Tranekær Slot. Resten af hønsehuset er indrettet til ferielejlighed men ingen har rørt hendes butik i 16 år , kun hende selv.
Det er en hver gør det selv mands drøm , udstillingsbordene er lavet af gamle nedfaldne træstammer. Alt er malet over med sølvfarve selv de små grene som bruges til ophæng af alskens blomster i alle mulige farver.
PÅ en udstillingsmontre ligger Connies eneste helpels som hun selv har fabrikeret af vildhund fra Australien.
Alt hvad hun fremviser gør hun med en ømhed for tingene fordi hun holder af hver enkelt ting hun har fremstillet.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood