FLØJTEBYGGER FRA LOHALS


Efter at Mogens Clausen havde afsluttet sin virksomhed med specielfremstilling af ure indså han da han stadig havde en drejebænk og en fræser som ikke blev brugt mere selv kunne fremstille den tværfløjte som han lige stod og manglede. Han havde inden han begyndte at lave ure arbejdet som værktøjsmager i ca 20 år og da han ved af erfaring at den fløjte han vil have kommer til at løbe op i 6.000,-
Via en australier får han fremskaffet en tegning med de helt præcise mål på en tværfløjte , og det kommer til at koste ham 500,00. Tegningen han får stammer fra en gammel irsk tværfløjte fra 1800 tallet som kan give en ret så kraftig tone og er så meget bedre i lyden end hans egen fløjte der var af metal.
Dernæst fik han fremskaffet noget afrikansk rosentræ fra en fabrikant i Ringe som lavede møbler. Begyndte at forme fløjten efter de mål som en tværfløjte nu skal have med en nøjagtighed på 1 / 10 mm.
Efterfølgende har han fået videre udviklet tværfløjten så den fremstår lidt mere robust end den oprindelige tværfløjte gjorde. Delene består af 3- 4 dele der går ind i hinanden og tilsammen udgør en længde på 75 cm. Den del der går ind i var i tidernes morgen lavet af messing men da det er to forskellige materialer resulterede det i at træet det flækkede. Det gør det også meget nemmere når fløjten skal stemmes sammen med andre instrumenter. Afslutningen af de forskellige dele plejer normalt at være udført i messing fordi man ikke kan få den oprindelige vare så den næste fløjte vil jeg lave ringene i sølv.
Fløjten er afprøvet af en professionel fløjtespiller og han har sagt den er som den skal være.
Noder er ikke noget Mogens Clausen selv er så god til , men han har før spillet rigtig meget på fløjte og bruger meget af sin tid med at spille sammen med 2 fra Lolland. Tiden bruger de på at spille irsk folkemusik på amatørbasis, den ene spiller banjo, den anden spiller på harmonika. Det handler lige så meget om at komme ud at spille som selve sammenholdet ved at spille siger han.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood