VIN FRA SYDLANGELAND

Det sydlangelandske ægtepar Eva Jensen og Leif Berg fik guldmedalje her den 30 august 2008 for at fremstille langelandsk vin.
Uddelingen af medaljer foregik på Hotel Svendborg og guldmedaljen gik til en økologisk rødvin CARGO fra vingården på Søbanke lidt udenfor Bagenkop.
Vinene som er fra 2007 blev bedømt af professionelle vintjenere som er medlemmer af Dansk Sommerlierforening.
CARGO fik en meget fin placering og blev vurderet som den højst bedømte danske rødvin fra 2007 med 16,67 points ud af 20 mulige.
Stedet Søbanke er en lille fritidsvingård som udgør 0,1 ha. Den blev etableret i 2001 hvor der er beplantet 320 planter fordelt på 20 forskellige sorter som dyrkes fuldstændig økologisk d.v.s. uden brug af kemiske sprøjtemidler eller kunstgødning.
Vinene bliver fremstillet med minimal brug af svovl samt tilsætningsstoffer af nogen art eller ikke sukker tilføjes vinene.
Grunden til at vinene er blevet så formiddabel er det gode klima på Langeland. Druerne på sydlangeland er de druer der har det højeste indhold af sukker i Danmark. Den drue der har sværest ved at blive god andre steder er Castel - druen men den bliver til gengæld også rigtig god her hos os.
God pasning af vingården er også en af årsagerne til at vinene bliver så godt modnet som den gør.
Andre som der har vine mener at jorden skal holdes fri for ukrudt, men det mener de ikke på Søbanke Vingården. De mener der i mod at man skal beskærer vinplaterne flittigt så at planterne står med lige rækker af høje vinvægge. Det er en god måde at samle så meget solenergi som muligt på og hvor solen så kan række sine stråler ned til druerne.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood