Billedkunstner Hans Kjær laver ornamenter og helgener.


Kunstneren har boet på Langeland i 31 år, men han stammer oprindeligt fra Osted ved Roskilde. Det var egenligt et rent tilfælde at det blev Langeland. Grunden til at han er forblevet på den lange ø er p.g.a. menneskene og naturen da det er ret overskueligt.
I begyndelsen kom han ind på livet af lokalbefolkningen ved at melde sig ind i en fodboldklub på sydlangeland der lå nærmest hvor han boede på daværende tidspunkt. Befolkningen var ret nemme at komme ind på og han følte sig velkommen fra starten af.
De første år boede han på Skovsgaard hvor han arbejdede ude i laden fra tidligt om morgenen. Brugte morgenlyset til at få de rigtige værker ned på lærredet. Er for øjeblikket vendt tilbage fra udgangspunktet fordi hans datter og svigersøn er flyttet ind på gården og det er også der han arbejder når han er igang med de lidt større ting som billedkunstner.
I øjeblikket bor han i Rudkøbing sammen med sin samlever Majbritt Søgaard Hansen hvor de har boet i en årrække. I entreen er han i gang med at male nogle meget dekorative ornamentiske mønstre på en plade. Det er disse mønstre hvor der også indgåk skytsengle i.
Det startede med at Hans Kjær siden sit 24. år udtillede på Kunstnernes Efterårsudstilling på den Frie i København fordi han hele sit voksenliv har brugt sit liv som billedkunstner. Efterfølgende gik det trav i trav fra Charlottenborg og ud til flere udstillinger i ind og udland. Udsmykket Odense Universiteteshospital, Vridsløselille Statsfængsel og mange andre steder.
Året 2003 fik han den skøre ide at i stedet for at de unge skulle have en mobiltelefon fik de en transportabel skytsengelet som ikke var større end en mobiltelefon. Hver dag lavede han så forskellige motiver + dagens tekst.
Hele formålet med det var at de unge skulle ændre deres vaner med at gå med mobiltelefon og så i stedet for gå med en helgen, men det faldt i dårlig jord.
En anden gang lavede han 100 krucifikser som han udstillede på Charlottenborg.
Kulturmiljøet på Langeland har han også fået ændret . I 2003 ønskede han at alle de transformatortårne som ikke var i brug mere, skulle han nu bruge til at udstille kunst på. Det kom til at betyde at alle de lokale kunstnere skulle udsmykke tårnene. Der er i øjeblikket 6 transformatortårne der er udsmykket og i 2010 når Langelands Elforsyning fylder rund d.v.s. 100 år skal alle 12 tårne være udsmykket og så er Hans Kjærs ide med at lave Langelands længste kunstudstilling " De langelandske kunsttårne " gjordt til virkelighed.

001

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood