Linedance

Linedance opstod i sin tid blandt guldgravere og cowboys hvor der ikke var ret mange kvinder. Dengang gjorde man det at hvis man trængte til at slappe af stillede man sig i en lang række og dansede side om side til god spillemandsmusik og så var linedance hermed opfundet.
Den lokale linedancer-grupper i Rudkøbing Gymnastikforening hedder "Cool Tøser". Dengang det startede i september sidste år var der kun en mand der meldte sig på banen og han er desværre stoppet siger Anette formanden for Gymnastikforeningen. Der var 60 der meldte sig til linedance så interessen er stor. Der bliver danset i cowboybukser og cowboyhatte og cowboystøvler og andet udstyr der hører dansen til. De mødes en gang om ugen hvor de danser i en sæson undervises af instruktøterne Charlotte og Michael der kommer fra Vester Skerninge.
Normalt er der en 30 - 40 personer på holdet, men Rudkøbing Linedancehold "Cool Tøser" består kun af 25 piger. Håber selvfølgelig at der er flere der vil melde sig på holdet og helst vil vi have nogle flere mænd til at melde sig på banen.
Linedance danses til contry Og western musik kom til Danmark i begyndelsen af 1990èrne og populariteten for dansen er støt stigende så der er linedance -klupper og foreninger over det meste af Danmark.
Rudkøbing Gymnastikforening der har 77 år på bagen har den dag i dag 400 medlemmer.


boot_kicker

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood