Galleri Sissi


Her i Østergade i Rudkøbing har Jette og Toni åbnet et galleri sidst i november forrige år, som udnytter den gamle japanske raku - brændings teknik. De har sammen et keramikværksted i Bjerreby på Tåsinge. I øjeblikket er der ved at blive lavet et omklædningsrum fordi parret skal udvide deres sortiment med designertøj i bohemestil.
I galleriet sælges deres egne keramikting såsom skulpturer, keramiske smykker, der er også tilføjet et par malerier fra fynske kunstnere, glas fra Glasmagerne i Vemmenæs, silketørklæder, kaffe, te, chokolade.
De ting der bliver fremstillet ved at benytte den japanske raku -brænding får en temmelig speciel struktur i glasuren både før og efter brændingen.
Når de lave store ting bednytter de de store raku-ovne som de har hjemme på værkstedet, og det vil de ikke byde deres naboer i Østergade i Rudkøbing da der under processen udvikles temmelig meget røg og ild. Så derfor når de vil vise raku - brændings processen foregår det på små elektriske ovne,hvor det er de helt små ting som smykker vi fremstiller . De planlægger at lave kurser i teknikken både hjemme på værkstedet og på Ungdomsskolen hvis det kan skabe nok interesse. Selve raku-brændingen er hvor emnerne brændes ved temperaturer helt op til 1000 grader. Derefter glasseres tingene og kommes atter ind i en 850 grader varm ovn og straks derefter placeres de i et brandbart materiale eks. savsmuld hvor det så krakelerer og det er det der får keramiken til at virke spændende i strukturen når det er færdigt.
Jette er oprindelig uddannet kok men tog keramikeruddannelsen i 1995 èrne fra Seminarriet for Hverdagskunst i Kerteminde. Det var under et praktikophold på Malta at de to mødte hinanden. Blev gift i 1997 , flyttede så til Bjerreby i 2002 hvor de åbnede det keramikværksted de har i dag.


2-jarre-blanche-Raku

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood