Langelands radio

Langelands radio har eksisteret i rigtig mange år og af samme grund har man anskaffet sig en campingvogn som skal bruges som et mobilt studio. Så er der større mulighed for at man komme tættere på lytterne på øen og de kan komme i kontakt med os når de ønsker det. Døren er altid åben til en snak og en kop kaffe. Lars er leder af radiostationen på Langeland og sammen med en mangeårig medarbejder Michael styrer de studiet i Rudkøbing Ungdomsklub som ligger i Ahlefeldtsgade. Men her i sommer perioden bliver der premiere på en ny udsendelse "Sommer By Night" hvor man kommer nærmere nytterne. Teknikken på radioen er efterhånden styret af computer det hele så man behøver ikke have alle cd samlingerne og minidiscs med i studiet når vi vil sende andre steder fra. Derfor er vi ved at ombygge vores gamle campingvogn som før blev brugt til kaffestue under hele festivalen til et kørende studie.

Lederen af studiet kom her til øen fra Jylland i år 2000 hvor han var med til at køre Radio Ålborg . Men først i 2006 blev det til noget at han blev det faste personale på Langelands Radio. Den viden han har om radio i dag har han efter Michael. Lars er nok den mest erfarne frivillige medarbejder der er på radioen i dag. Det siger ikke så lidt da der er 35 m / k i medarbejderstaben i øjeblikket.
Radio Langeland har her i 2008 eksisteret i 18 år og Michael har arbejdet de 17 år på et elektronikfirma i Odense og været aktiv i Langelands Radio det ene år. Han har været studievært et utal af gange, været handymand, arbejdet som tekniker på radioen og bygger nu en gammel campingvogn om til en mobil radiostation om sammen med Lars og radioens teknikske chef Steven.
Vigtigheden af at radioen stadig vil bestå er utrolig vigtigt da det kun er på baggrund af medlemmerne og de frivillige som lægger utrolig mange arbejdstimer i det her arbejde. Det er også derfor at vi nu vil gå ud og gøre opmærsom på os selv. Da Langelands Radio er en ikke-kommerciel lokalradio som vi bør bevare og ved at komme ud til lytterne kan vi lave den basis for at alle ved hvem vi er og hvad vi laver.

1. Januar gik radioen fra at være en delvis reklamefinansieret til en ren ukommersiel radio som fik støtte fra mediesekretariatet under Kulturministeriet. Der var simpelthen ikke nok der støttede op om os ved at støtte os via reklameindtægter. Opbakningen omkring det var slet ikke nok. Vi fandt ud af at vi så kunne få 135.000 kr årligt i støtte og det betyder at via medlemmernes indbetalinger kan vi få det til at køre. Den sidste kampagne gik rigtig godt så dette her skal nok lykkedes. Vi får også at vide at Mediesekretariatet vil også vil give tilladelse til at enkelte programmer kan sponsoreres.
For os handle det jo om at få flere medlemmer være sikker på at der noget der hedder Langelands Radio fremover. Flere frivillige til alt det sjove ved at lave radio, som gør at det er noget ved at lave radio. Kammeratskabet er enestående og alle støtter op om hinanden. Da jeg kom et andet sted fra havde jeg næsten ingen omgangskreds og jeg blev modtaget med, du er hvem du er og det er en rigtig god indstilling at have.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood