Biavlere


Da medlemstallet for biavlerforeningen på Langeland er dalende har Superbrugsen i Rudkøbing sammen med Langelands Biavlerforening gjordt lidt for at ændre på det ved at de havde et fremstød for både biavl samt honning ved brugsens torv den 6 / 6 og 7 / 6 -2008 .
Sygdom har hærget landets bistader så bierne er blevet reduceret 30 % p.g.a. sygsommen der formentlig er en virus.
Det er ikke kun biavlere og honningproduktionen det går ud over, men også landmændene og frugtavlerne. Udbyttet daler også når der ingen bier er til bestøvningen.
Sammenligner man sig med resten af Danmark er det ret lavt i forhold til resten af landet. Der er kun 2 - 3 erhvervsavlere og resten på 10 er hobbyavlere som er medlem af biavlerforeningen.
Anders Andersen ,Frellesvig fra foreningen er selv blevet ramt af sygdommen og har mistet mange af sine bistader her i vinter. Næsten alle hans bier er døde.
Han skal næsten starte helt forfra og det er ret surt. Som biavler er det en dejlig hobby at beskæftige sig med da det er så dejlig positivt og oven i købet får man også noget dejlig honning ud af det, og samtidig gør man noget godt.
Da honning er et rent naturprodukt som kan erstatte sukker og sirup er bierne ikke kun godt for landmændene og frugthaverne, floraen har også stor glæde af bierne.
Vi mennesker har også glæde af honningen. Her i begyndelsen af juni i år 2008 blev der lavet en kampagne om " Danske jordbær og nyslynget honning". Og det smager dejligt bliver der tilføjet . Honning indeholder druesukker og frugtsukker.
Også EU vil gøre et fremstød for biavl og vil give penge til fremme af biavl. Nogle af pengene kommer til at gå til uddannelse af konsulenter som skal hjælpe interesserede igang.


Hvis du er interesseret kan du se
blomster og bier fra haven i mit barndomshjem
KLIK HER


ukendt


Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood