Alsang i Hineanlæg

De unge mennesker i dagens Danmark i dag kender intet til alsang. Men her den 15. juni i år blev der mulighed for at være med. Og det kunne foregå sammen med dem fra krigens tid som har oplevet alsangen. I år er det Sangens År og her har en lille initiativgruppe fundet sammen om at lave et alsangs - stævne som foregik i Hine Anlæg her i Rudkøbing.
Da det er en gammel tradition synes vi det kunne være sjovt at genoplive den så de unge kunne høre hvad det var for noget. Altsangsstævnet var en gammel tradition som opstod under 2. verdenskrig netop for at knytte natrionale bånd og styrke enhedskraften under den tyske besættelse. På selve Langeland blev der i 1940 afholdt adskillelige altstævner eksempelvis i Ørstedsparken hvor der var samlet adskillelige tusinde mennesker.
Sammen med øens mange kor vil jeg hermed håbe at alsangen blev en stor succes her den 15. juni år 2008. At de gamle garvede sangere fra dengang ville udøve en sangglad aften sammen med andre sangglade langelandske borgere og nyde mangfoldighedens samværd. Mindre indsag af forskellig art fulgte også efter sangen.
Grunden til at Hine anlæg blev valgt på netop denne dag var fordi anlæget fylder 100 år i år og amfiteateret fylder 60 år i år., så det er en ret oplagt sag at det lige netop der det foregik.

46

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood