GÅRDBUTIK I HELSNED

Ude på landet er der på en nedlagt landbrugsejendom indrettet en lille gårdbutik med nips, krukker og skulpturer. Når man sådan ser der er en gårdbutik ved vejen tror man straks det er en butik med salg af grøntsager og frugt, men nej det er det ikke. Derfor hedder butikken også Butik Meyer. Man kommer ind i et rum hvor der er fyldt med alskens ting og sager af krukker og skulpturer, selvom alt ikke er kommet endnu.
Her er rigtig mange samlere som kommer og køber eks budda èr som de bruger hjemme i deres nipssamlinger. Elefanter og engle er også ret populærer blandt samlere. Der er mange forskellige skåle, fade og opsatser i zink. Forsølvede ting, lerting og mange fine vietnamesiske æsker belagt med palmeblade og 14 lag lak. Noget for en hver smag lige fra silketørklæder i en kurv, stoftasker i en anden, samt malerier på væggene. Stearinlys er også en af de ting jeg gør rigtig meget i for øjeblikket bl.a fra Udesen i Danmark som laver meget fine lys med meget dekorative detaljer. Allergi - venlige stearinlys lavet med palmeolie siger Laila som åbnede sin butik for omkring et år siden.
Jeg har altid ville lave en lille butik som der kunne udvikle sig efterhånden, og så må vi se hvordan det kommer til at gå. Har tidligere forsøgt mig med havemøbler, men da det er svært at konkurrerere med byggemarkederne med hensyn til priserne, er det meget svært så det har jeg måtte stoppe med.Hvis folk gerne vil købe de møbler som jeg har stående skal jeg bare have en time til at fjerne tingene i og anrette dem anderledes. Laila har været påmesse 2 gange her i vinter i vietnam i 16 dage rundt med en cykeltaxa i 40 graders varm vejr hos forskellige producenter for at finde varer til sin butik.
Indehaveren har kun åbnet efter kl 14 fra mandag til fredag fordi hun selv skal komme hjem fra det andet arbejde hun har ved siden af som kantinemedarbejder ved kommunen.
Hvordan det skal nå at udvikle sig håber hun at det ikke bliver større end at hun kan overkomme det.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood