BAGENKOP KRO ER GENOPSTÅET.

30_4_22186 Siden 1992 har Bagenkop kro været lukket og har stået og blevet ret så forfalden. Men nu her 15 år efter slår den nyrestaurerede kro igen dørene op for de mange besøgende og gæster på øen Langeland igen. I de mange år som den blev brugt har der være utallige fester, og selskaber og store begivenheder hvor både bagenkoppere og turister har kunnet hygge sig på kroen. Kroen blev bygget i 1905 og efter 1992 begyndte den ret så meget at forfalde og først 15 år efter begyndte man at restaurere kroen til det den er blevet til i dag. Det værtspar som overtog kroen i januar år 2007 fik godt nok en del at se til da de overtog den nedslidte kro. Den har været åbnet i de sidste 4 måneder fra torsdat til til fredag men efter den 1. Maj vil der være åbent hver dag.
Efter at kroen er genopstået bliver der igen liv i Bagenkops gader. Alle har taget godt imod os på kroen og alle bakker godt op om kroen så der er blevet travlt med både fester og for a la carte restauranten. I selve interiøret er der ialt 3 restaurationslokaler til rådighed, Stuen, Frokoststuen og Magasinet med ialt 100 spisende gæster samt festlokale med plads til 90. Alt er smagfuldt indrettet hvor alt er nyt i den gamle kro inclusive det moderne restaurationskøkken.
Alt er langt fra færdigt og nu er man netop igang med at indrette førstesalen med værelser til udlejning og en del af det vil blive indrettet til privatbrug, som parret kan benytte når de er på kroen, da de stadig vil blive boende på Fredmosevej hvor de har deres hjem.
Værtsparret har begge beskæftiget sig med andet før de overtog kroen i Bagenkop. Han er uddannet landmand og har arbejdet med landbrug i 15 år, hun arbejdede som kok på Sydlangelands Maritime Efterskole i 25 år hvor hun stod for den gode mad på Bøjen.
Den gode danske mad er igen ved at være in så det bliver de traditionelle middagsretter der bliver serveret her, og der vil også blive leveret mad ud af huset.
Af andre end dem selv har de også ansat en fast rengøringshjælp som også kan gå til hånde i køkkenet 1 fast tjener og 3 opvaskere der hjælper til. Selvfølgelig er der også nogle ekstra hænder der kan hjælpe til når der bliver behov for det i de travle perioder.
Alt i alt ser det lyst ud for Bagenkops fremtid da der stadig bliver solgt sommerhuse og fiskeriet går godt så fremtiden ser lys ud.

Basic Blue RapidWeaver theme by ThemeFlood